Selasa, 9 Oktober 2012

SELANGOR : KPJ HOSPITAL AMPANG PUTERI


Pakej Bersalin *
Pakej Bersalin 1 (4 Katil)           
    RM 2,050.00
Pakej Bersalin 2 (2 Katil)
    RM 2,350.00
Pakej Bersalin 3 (Bilik Single)                      
    RM 2,650.00

Pakej termasuk yang berikut:
  • Melahirkan anak secara normal 
  • 3 hari & 2 malam menginap 
  • O & G yuran bagi caj penghantaran dan pediatrik check up oleh pakar pediatrik 
  • Saringan neonatal untuk kumpulan darah, G6PD dan TSH 
Pakej ini adalah eksklusif:
  • Cukai kerajaan 
  • Apa-apa komplikasi 
  • Pra-bersalin penjagaan untuk ibu oleh perunding O & G 
  • Lain-lain perkhidmatan makmal 
  • Pengimejan Diagnostik 
  • Farmasi items: Prostin & Narcan (Pilihan) 
* Tertakluk kepada ketersediaan bilik
* perunding O & G anda akan menasihati anda jika anda layak untuk pakej
* pakej ini adalah tertakluk kepada perubahan oleh Pengurusan KPJ APSH
KEMASUKAN & PELEPASAN

Pendaftaran
Pra-pendaftaran boleh mempercepatkan lawatan anda dengan menjimatkan masa anda menunggu di barisan. Anda boleh melakukan ini dengan:

Pelantikan Online di pautan laman web
Telefon (+60) 3-4270-2500 
Walk-in Pendaftaran
Kaunter kemasukan terletak di tingkat bawah bersebelahan dengan pintu masuk utama.Semasa pendaftaran masuk, anda akan diminta untuk mengemukakan kad pengenalan / pasport anda atau mana-mana dokumen lain undang-undang bagi tujuan pendaftaran.Bagi kanak-kanak di bawah 12 tahun, ibu bapa atau penjaga identiti yang diperlukan untuk pendaftaran. Setelah selesai pendaftaran, anda akan diminta untuk menyemak dan mengesahkan butir-butir anda di borang Pendaftaran Kemasukan bercetak. Bagi pesakit kembali, anda dinasihatkan untuk mengemaskini butir-butir anda dan menghubungi maklumat semasa pendaftaran.

Waktu Operasi
Waktu operasi Kaunter Kemasukan:

Isnin - Jumaat : 8.00 pagi - 6.00 petang
Sabtu : 8.00 pagi - pukul 12.30 tengah hari
Ahad & cuti umum : Tutup

Kemasukan pejabat kami terletak di Lobi, tingkat bawah. Pelantikan untuk kemasukan dibuat semasa lawatan ke klinik perunding anda. Kemasukan dirancang boleh dibuat melalui kaunter Kemasukan di Lobi dari jam 8.00 pagi hingga 18:00. Kemasukan kecemasan yang dibuat melalui Perkhidmatan A & E di tingkat bawah. Pengakuan yang dibuat selepas waktu pejabat (selepas 6.00 petang), pada hujung minggu, dan pada hari cuti umum akan dikendalikan di Perkhidmatan A & E.

Pesakit Hak dan Tanggungjawab
Kami berusaha untuk menjaga keperluan fizikal, emosi dan rohani pesakit kami dengan hormat dan bermaruah. Apabila kemasukan anda akan diberi risalah yang menjelaskan mengenai Hak dan Tanggungjawab Pesakit & Keluarga dengan lebih terperinci. Walau bagaimanapun, jika anda ingin maklumat lebih lanjut, sila hubungi Khidmat Pelanggan kami di ext. 1288 atau 1289.

Kemasukan Pra-Pembedahan
Anda dikehendaki untuk menandatangani borang persetujuan mana-mana sebelum pembedahan. Bagi kanak-kanak di bawah 18 tahun, ibu bapa atau penjaga dikehendaki untuk menandatangani borang persetujuan untuk anak-anak mereka. Perunding anda dan jururawat akan menasihati anda mengenai maklumat mengenai persediaan anda untuk pembedahan.

Semasa Penginapan Anda
Kakitangan kejururawatan kami akan berjalan anda ke wad dan segala kemudahan lain yang terdapat di dalam bilik anda. Anda akan diberi pengenalan bahagian manset lengan kemeja atas kemasukan anda. Sila jangan keluarkan band semasa tinggal di hospital. Ia membantu untuk menyediakan pengenalan positif anda kepada semua yang melayani anda dan adalah perlindungan untuk perlindungan kami. Harta Benda / Berharga Anda dinasihatkan untuk menyimpan hanya beberapa perkara peribadi seperti tandas, jubah mandi, selipar dan pakaian tidur di dalam bilik anda. Hospital tidak memikul tanggungjawab untuk barang-barang berharga termasuk ubat-ubatan. Anda dinasihatkan untuk menghantar rumah berharga secepat mungkin. Jika itu tidak serta-merta mungkin, barang-barang berharga boleh disimpan sementara di hospital selamat sehingga seseorang boleh mengambil mereka pulang untuk anda. Sistem Panggilan Jururawat kesukaan Setiap disediakan dengan butang panggilan yang membolehkan anda untuk memanggil untuk perhatian pada bila-bila masa. Butang ini juga terletak di tandas dan bilik mandi. Sekiranya anda memerlukan sebarang bantuan, sila tekan butang panggil. Standard makanan dihidangkan sebagai berikut:

Sarapan7:30-08:30
Makan tengahari12:00-01:00
Majlis Makan Malam18:30-19:30

Pelepasan dari Hospital (Discharge)
Anda akan dilepaskan atas nasihat perunding anda. Bil akhir anda akan diproses sebaik sahaja kami menerima perintah pembebasan dari perunding anda. Bagi kes peribadi (tunai pembayar), bil anda akan siap kira-kira satu jam dari masa pelepasan yang diperintahkan oleh doktor anda. Jika anda berada di bawah insurans penghospitalan, pengesahan dan bil keseluruhan proses mungkin mengambil masa kira-kira dua hingga tiga jam bergantung pada pengesahan dari pihak insurans. Anda akan dimaklumkan apabila bil anda sudah bersedia. Anda mungkin akan diminta untuk membayar yuran sara hidup, jika terpakai pada masa pelepasan anda. Jika terdapat barangan yang didapati rosak atau hilang penunaian anda, mereka akan dicaj kepada bil anda dengan sewajarnya. Semak keluar ialah 12:00.Luahan dari 15:00-6:00, setengah hari tambahan bilik caj akan dikenakan. Luahan selepas jam 6:00 petang akan dikenakan sebagai kadar hari penuh.

Untuk Maklumat lanjut, sila hubungi:

Customer Service KPJ Ampang Puteri Specialist Hospital

No.1, Jalan Mamanda 9, Taman Dato Ahmad Razali
68000 Ampang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
Tel: 03-4270 2500 (ext. 1288 / 1289)
Fax: 03-4270 2443
Web : http://www.apsh.kpjhealth.com.my/

Tiada ulasan:

Catat Ulasan